Kau Apa Hal?

Colleague A: “Nak describe macam mana kat client kita punya drilling equipment?”
Colleague E: “Self-Erecting.”
Colleague F: “Tak main la kalau nak kena Jack-Up.”
Aku: “Ye la. Tapi kita punya tender. Assisted baru boleh drill.”

Disebabkan perbualan di atas tu la, aku dan rakan-rakan aku kena panggil oleh Boss. Senior Manager HR sembang dengan dia kejap tadi pasal external auditor, seorang pompuan yang rupanya lebih kurang Ugly Betty, malah lebih layak digelar Fucking Ugly Betty, yang sedang mengaudit account sister company kami, rasa macam kami ni sexually harass dia. Dia kata kitorang cerita pasal sex masa dia tengah membongkok meneliti accounts dan sebagainya.

Kau dah lah bontot sekeping, jenis boleh membocorkan air mattress keluaran Smart Shop. Spec punyalah tebal kalau matahari kat belakang kepala engkau, mau terbakar semua ledgers yang kau belek tu. Muka jerawat mengalahkan the Pacific Ring of Fire. Dah tak faham dengan business kitorang, belajar la sikit pasal client! Ini main redah aje complain.

Kimak!

Eh, aku puasa!

Boss aku gelak free aje dengar cerita kitorang.

4 Replies to “Kau Apa Hal?”

Comments are closed.