Entahlah

Raya dah hari keenam hari ni. Not that I care la, kan?

Masa raya ke berapa entah hari tu ada la diorang tunjuk mini concert by stars yang dah faded ataupun dah jadi black hole. Di antaranya tu is what was a girl-group called ELITE. Masa aku tengok diorang menyanyi dan menari tu aku rasa sekarang ni elok diorang call themselves CELLULITE.

Hari ni pulak ada model yang kena tangkap tengah baik punya tanni, and badly wants to be caned for her offence, sekarang kata nak berlakon pulak lepas dah kena caning. It makes you think if this episode had been a publicity campaign on her behalf all along. It sure gives a new meaning to the saying:

“NO PAIN, NO GAIN!

Anyway, raya has been good, apart from a furniture-equivalent episode. Had fun with Wifey and her brothers and cousins, makan-makan and bowling together. The eve of raya, the family had the usual last berbuka gathering.

On the third day, we went to Tioman. Kejadian pelik yang kitorang nampak kat Tioman cumalah this group of Middle Eastern yuppies yang ada Ailurophobia. Nampak aje kucing, siap nak berdiri atas kerusi. Kalau yang pompuan aje takpe…ni yang jantan bertelor unta pun sama. Mungkin diorang adik-beradik suku-sakat piyut-piyat Imhotep kot.

Baghal.

Anyway, here are some pics to share with all of you; wishing you a happy Hari Raya Aidilfitri.

Mixing vodka into the orange squash for berbuka
Mixing vodka into the orange squash for berbuka

Ambil lauk berbuka
Ambil lauk berbuka

Happy dah kenyang
Happy dah kenyang

Esok tu raya…kitorang berkumpul kat rumah kampung my wife’s family:

The cousins
The cousins

Malam tu pergi bowling beramai-ramai
Malam tu pergi bowling beramai-ramai

Raya ke-3 kitorang cabut ke Tioman:

Wifey kat bawah Salang Jetty
Wifey kat bawah Salang Jetty

Jellyfish kat Tulai
Jellyfish kat Tulai

Phyllidia elegans kat Fan Canyon
Phyllidia elegans kat Fan Canyon

9 Replies to “Entahlah”

  1. lama tak jenguk your blog demon. hehe.. cantik la your phyllidia elegans’ photo. so darn jealous. my fotos suck 😦 anyway, selamat hari raya. and maaf zahir & batin.

    1. Tulip…selamat hari raya kembali, maaf zahir dan batin. Thank you for the compliment. Entah la…selalu swim tengok benda tu tak nak pun amik gambar sebab too common. I guess the things we take for granted pun sebenarnya best gak. BTW biasa je gambau tu…strobe ke amende semua tak ada.

Comments are closed.