SeaDemon Says

Koleksi Pantun Dua Kerat Bengong oleh John F SeaDemon

Contoh pantun dua kerat bengong: Pulau Pandan jauh ke tengah, aku naik feri

Contoh pantun dua kerat bengong: Sorong papan tarik papan, buat rumah setinggan

Contoh pantun dua kerat bengong: Anak tiong tiong juga, kena tembak bersepai

Contoh pantun dua kerat bengong: Anak kerbau mati tertambat, cukup dua hari gerenti busuk

Contoh pantun dua kerat bengong: Gunung Daik bercabang tiga, Gunung Perempuan berputing dua

Contoh pantun dua kerat bengong: Anak punai terbang tinggi, bapak punya punai lembik

Contoh pantun dua kerat bengong: Ku sangka panas hingga ke petang, Jabatan Kajicuaca memang bodoh

Contoh pantun dua kerat bengong: Sebab pulut santan terasa, sebab mulut blowjob berasa

Contoh pantun dua kerat bengong: Ada pucuk tiada daun, macam pokok ganja lepas harvest

Contoh pantun dua kerat bengong: Ada padi adalah beras, buat nasi goreng

Contoh pantun dua kerat bengong: Dari Daik pulang ke Daik, kalau beli return ticket

Contoh pantun dua kerat bengong: Jikalau ada lenggundi pahit, WTF is lenggundi?

Contoh pantun dua kerat bengong: Batang selasih mainan budak, batang orang mainan orang tua

Contoh pantun dua kerat bengong: Berdesir angin di pohon bambu, ada langsuir datang

Contoh pantun dua kerat bengong: Buah pauh di atas batu, makanla buah pauh tu, bodoh!

Contoh pantun dua kerat bengong: Orang Lenggeng membuat rakit, bodoh sebab orang sekarang naik speedboat

Contoh pantun dua kerat bengong: Air surut memungut bayam, menyusahkan badan sebab kat supermarket berlambak bayam

Contoh pantun dua kerat bengong: Bukan kacang sebarang kacang, kacang Ngan Yin buat tengok World Cup

Contoh pantun dua kerat bengong: Ikan di laut asam di darat, buat sweet sour fish

Contoh pantun dua kerat bengong: Anak puyuh patahlah kaki, sembelih, goreng!

Contoh pantun dua kerat bengong: Buat baik berpada-pada, buat jahat all the time

Contoh pantun dua kerat bengong: Dua tiga kucing berlari, kena langgar lori

Contoh pantun dua kerat bengong: Menggali lubang, menimbus lubang. Kerja gali kubur

Contoh pantun dua kerat bengong: Apa bergelora di lautan samudra. Naik kapalterbang la

Contoh pantun dua kerat bengong: Mengapa bising di tepi laut. Ada beach rave party

Contoh pantun dua kerat bengong: Nasi dingin bersayur mumbang, gunalah microwave

Contoh pantun dua kerat bengong: Tuan ketam padi pulut, buat somtam

Contoh pantun dua kerat bengong: Dari Kuala Pahang ke Kuala Lipis, naik bas

Contoh pantun dua kerat bengong: Gadis Aceh berhati gundah, kena Tsunami

Contoh pantun dua kerat bengong: Budaya Melayu terkenal sudah, pakai jeans ketat dengan Black Metal

Contoh pantun dua kerat bengong: Makan sirih di dalam puan, dia ni letak daun sirih dalam cipap ke apa?

Contoh pantun dua kerat bengong: Sirih adat sirih dijunjung, sekarang guna forklift

Contoh pantun dua kerat bengong: Sultan Iskandar Sultan Melaka, lepas tu Sultan Johor

Contoh pantun dua kerat bengong: Saya tidak pandai menari, pandai mengata orang aje

Contoh pantun dua kerat bengong: Buah ara batang dibantun, buah pelir batang halus

Contoh pantun dua kerat bengong: Buah cempedak di luar pagar, curi cepat!

Contoh pantun dua kerat bengong: Limau bukan sebarang limau, tambah garam dengan Tequila

Contoh pantun dua kerat bengong: Korek telaga di tengah padang, rumah engkau takde air paip ke?

Contoh pantun dua kerat bengong: Apa guna menuai padi, kat Jusco ada berguni-guni

Contoh pantun dua kerat bengong: Hati-hati kalau belayar, minyak enjin tentukan cukup

Contoh pantun dua kerat bengong: Tenang-tenang air laut, lagi tenang air swimming pool

Contoh pantun dua kerat bengong: Ada ubi ada batas, ada la tuan tanahnya

Contoh pantun dua kerat bengong: Banyak udang banyak garam, buat buttered prawns

Contoh pantun dua kerat bengong: Sudah gaharu cendana pula, harga sekarang RM11,000 sekilo

Contoh pantun dua kerat bengong: Pagi petang siang malam, berak, berak, berak.

Contoh pantun dua kerat bengong: Tak tumbuh tak melata, benih dah mati

Contoh pantun dua kerat bengong: Anak beruk di tepi pantai, tengah sunbathing

4 Responses to "Koleksi Pantun Dua Kerat Bengong oleh John F SeaDemon"

Lu taik la. ahahahaha

Hi. Very interesting blog post re: MH 370. Lots of good, insightful information. Thanks so much for sharing that with us laypeople. It really does help. My hypothesis and yours overlap somewhat. I was hoping to test it against a radar/waypoint map like the one shown in this image of yours: 20140320-001239.jpg

Is that a static map, free website, or something proprietary? If you can pass on any information how/if I can access that, I would sincerely appreciate it.

Thanks,
Deb from USA

Hi Deb,

Actually I found that map on Twitter. It is the closest to the plot I did on my charts

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Taqweem al-SeaDemon

May 2017
M T W T F S S
« Apr    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Blog Stats

  • 1,155,379 hits

Twitter

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Archives

%d bloggers like this: