Faggot

Faggotfag. A term I learnt some quarter of a century ago in England. Fag can also mean cigarettes but not in this case.

Hari tu aku dengan Wifey drive ke Ikano sebab nak melepak dengan Spena and Komar. Masa nak masuk parking tu aku dah tak tahan sakit perut. Ini mesti perut terkejut sebab raya makan macam babi, so aku suruh Wifey drop aku kat entrance and berak while dia pergi cari parking.

Aku pun rush la ke toilet sebelah A&W tu. Sambil aku berjalan laju, aku ternampak sorang twinkie ni yang sedang bersandar kat dinding sambil berSMS. Aku tau term twinkie ni ada orang gunakan untuk pompuan blonde, atau orang Asian yang perangainya lebih mat salleh dari asian, tapi twinkie dalam konteks ni adalah mamat gay yang muda dan jalannya mungkin ala-ala Jah Mahadi yang berlakon dalam filem Madu Tiga sebagai Hasnah, isteri kedua Jamil; maka twinkie di sini adalah merupakan satu pejorative.

Dia pandang aku. Tapi aku dah nak terberak sangat-sangat kan, so aku buat donno aje la. Dalam toilet tu cuma ada mat bangla yang sedang mop lantai yang senantiasa basah tu.

Lepas tu aku dengar booth sebelah booth aku tu ada orang masuk. Masa tu aku tengah buka seluar. Aku dengar macam orang kat sebelah tu panjat jamban, lalu aku pandang ke atas dinding. Aku nampak kelibat twinkie tadi. Aku pun jerit la HOI! Dia tunduk. Aku tunggu…tak ada. Aku pun duduk la memberakkan taik cair dan masam sebab aku makan ubat-ubatan aku dengan breakfast yang tak mencukupi.

Lepas tu aku dengar lagi macam jamban tu dipanjat. Aku pandang ke atas, cepat-cepat dia tunduk balik. Mula aku kepala hangin dengan cibai sekor ni. Aku tunggu…dia tak muncul. Lepas tu aku siap berak, aku pun pasang la paip nak basuh. Sekali aku nampak bebayang menandakan lampu di booth sebelah terhadang. Lantas aku talakan (tala-kan, bukan talak-an) pemancut tu ke atas dan aku sembur menghala ke gayboy lembut tadi….tak berhenti. Gedegung-gedegang bunyi dia scramble dari bahagian atas jamban menghala ke pintu…aku sembur je terus. Lepas tu aku dengar pintu sebelah dibuka dengan kuat dan bunyi tapak kasut berlari keluar. Cepat-cepat aku basuh berak dan bergegas keluar kot-kot twinkie tadi cuba nak mengeringkan bajunya, tapi yang ada cuma bangla tadi yang menggeleng-gelengkan kepalanya sambil membawa mop.

Aku keluar dan berjalan ke arah Starfucks di mana Wifey dan yang lain-lain berada…ada pulak SALE FOS kat situ…aku masuk…mana la tau jumpa kimak tadi tu. Tapi tak ada. Yang aku jumpa hanyalah iklan di bawah yang mungkin menerangkan macam mana twinkie tu boleh belah tanpa boleh dikesan:

Macam Superman jugak
Macam Superman jugak…cuma yang ni pakai spender pompuan kat luar leotards

2 Replies to “Faggot”

Comments are closed.