Bangang

Aku drive keluar dari office tadi tetapi tak boleh nak keluar dari exit office sebab ada satu van tengah block jalan. Drivernya yang duduk di dalam tengah bertekak dengan pak guard. Rasanya pak guard suruh driver van ni buat satu round pusing sebab orang yang dia tunggu tak turun lagi tapi driver ni tak nak. Dari dalam kereta aku boleh dengar suara dia memarahi pak guard tu. Aku diam aje dalam kereta. Tapi lama-kelamaan aku bengang jugak. Kereta-kereta kat belakang aku dah horn bagai nak rak.

Tak semena-mena driver ni boleh pandang kat aku dan jerit:

“Apa horn-horn BABI?”

Lalu aku keluar dan tinggalkan kereta aku, berjalan menghala ke arah pintu driver van tersebut. Aku hentak pintu van tu dengan tangan tapak tangan aku sekuat hati sampai kemek sedikit dan dengan penuh budi-bahasa aku bahasakan dia dengan sekuat-kuatnya:

“Sedap betul mulut engkau panggil orang BABI. Dah selalu sangat hisap butoh mak engkau tiap malam, ye? Kepala ada otak tak ada! TEPI LA SIKIT KALAU NAK GADUH PUN, SUNDAL!”

Perit tekak aku macam baru lepas kasi command kat parade square masa Panglima punya inspection. Tanpa banyak berkata driver tu pun memandu vannya beredar terus dari kawasan office aku. Pak guard tadi pun tak berani nak bertentang mata dengan aku mahupun berkata apa-apa.

Bagus jugak ada MONSTER DOG ni. Sesekali aku terasa macam Jim Carrey bila pakai MASK.

Sama-sama sickening.

Cuma tak kelakar.

5 Replies to “Bangang”

  1. some ppl find it kelakar what 😛
    maybe the dude was really running out of gas or something. we never know..
    maybe the van will break down when being told to move.
    its like a cursed van from the hell – meamang takleh belah!
    also, what if the van driver can feel that a sawan babi is coming to his way and would rather stay there where people can help, instead of driving away and get the sawanz all by himself?
    lastly, maybe so – his mother was too busy fucking animals that she forgot to teach him menace 😀

  2. kadang-kadang memang geram orang macam ni. hari tu, ada orang cut in front of me, so close. then i pun tekan la horn, overtake dia, then horn lagi sekali. dia horn panjang-panjang… sial tak? terus i stop kereta tepi jalan tunjuk middle finger dekat dia dan suruh dia turun. dia horn lagi dan terus blah. dasar telor dekat dahi.

    orang macam ni la kasi kita punya darah naik… silap-silap darah tinggi!

    dekat kl pernah kena sekali. otw ke klcc, orang belakang horn… tak pasal bmw bodo tu tunjuk middle finger! pundek! macam nak langgar je kereta dia!!!!

Comments are closed.