SeaDemon Says

Kimek Punya Barua

Posted on: April 16, 2008

2004 Honda Accord

Hari ni memang hari cipet.

Dah lah aku stress pagi tadi disebabkan sebab-sebab yang bodoh, dan tidak ada yang lagi bodoh dari yang bodoh ini jadi tolong saya, ya Tuhan. Tiba-tiba tadi di tengah-tengah NKVE, ada la satu kimek ni yang bawak Honda Accord 2004 bernombor pendaftaran WMV2277, memandu dalam lorong memotong paling kanan dengan kelajuan tidak melebihi 80 kilometer sejam.

Aku tengok aje la mamat cipet ni bawak kereta punya perlahan. Tak mengapalah. Aku ingatkan dia akan memotong kereta di sebelah kirinya…namun meleset. Kimek ni hanyalah sama laju dengan kereta di sebelah kiri. Dah berkoyan-koyan kereta beratur di belakang aku kasi lampu tinggi kat aku. Lalu aku pun menyampaikan pesanan pemandu-pemandu di belakang dengan memberikannya lampu tinggi sekali. Kepala butoh ni dengan tak semena-mena perlahankan kenderaannya tetapi tidak memberi ruang untuk aku memotong dari sebelah kiri.

“Bastard!” bahagian otak aku yang lebih beragama mula berkata. Lalu aku rapatkan lagi bahagian hadapan kereta aku ke belakang keretanya. Dia enggan berganjak. Bila aku dapat peluang memotong langsung aku memotong dari sebelah kiri. Kimek ni boleh kasi aku lampu tinggi pulak dan aku, disebabkan jarak sudah mula jauh dan suara aku mungkin tak sampai ke keretanya, gunakan jari tengahku sebagai bahasa isyarat.

Semasa menaiki Bukit Lanjan, kenderaan di hadapan mula perlahan. Kimek ni kemudiannya berada di belakang aku sambil memasang lampu tinggi. Aku tarik brek tangan dan kimek tu brek dengan cemas, sambil memetik-metik lampu tingginya, sambil cuba berlumba dengan aku.

Aku pun tak kasi peluang. Aku terus pecut meninggalkan barua tersebut di belakang.

“Eat shit, you dickhead,” kata ulama dalam otakku.

Memanglah.

Hari ni memang ramai orang yang bersikap lagi teruk dari butoh.

Sorry la aku banyak mencarut hari ni. Ya, aku sedang cool sebenarnya.

Cuba tengok aku bila aku tengah hot.

Pundek.

No Responses Yet to "Kimek Punya Barua"

Lain kali ludah kete dia masa potong belah kiri….itulah kelebihan memotong di lorong kiri…haha

Patut buat macam zaman2 bawak motor dulu…simpan battery size D satu dua…baling

jom bili no ekor..sbb dia suka ekor org yg ekor dia

nut size m10 still dok ada kat TZM ku tunggu diguna pakai time yang memerlukan..

this is the time where u can use ZD,ZL or ZU and kasi break kecemasan. kasi kimek tu langgar buntut! hahahahaha, our Z can always hantar spanco aje. kasi dia gelabah kat police station

My late father used to keep a few stones at the dashboard. Tak puas hati aje, bole baling kat kete baghal tsb. Then dlm kete ada kayu hoki utk hentak kapla pmd yg pundek tsb.

But since I’m such a cool person, I would normally smile and wave my hand at d bastards. Making them konpius n hoping dat dey would invite my 2 d nearest petronas 4 a drink (mcm dlm iklan petronas).

Comments are closed.

Taqweem al-SeaDemon

April 2008
M T W T F S S
« Mar   May »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Blog Stats

  • 1,202,717 hits

Twitter

Archives

%d bloggers like this: