Kumpulan Nasyid al-Himar

Saja aje aku buat lyrics ni…boss aku baru aje lambakkan kerja colleague aku yang kini bercuti di luar negara kat aku. Patutnya mamat ni handover kat aku dia punya portion report untuk company exco meeting lusa ni, tapi dia kata nanti dia siapkan kat oversea dan hantar kat aku. Sampai hari ni tak ada. Jadi boss aku dah panic.

Maka, sebelum aku nak kena buat segala market research dan reporting format dari scratch untuk mamat ni punya portion, biar aku lepaskan tension dengan lirik lagu nasyid kumpulan al-Himar yang bertajuk:

Berjimak Di Pagi Raya

Bahagia rasa di hari ini
Takbir bergema di waktu pagi
Kan ku naik di atas perut bini
Tak perlu batal puasa lagi

Syawal menjelma takbir berkumandang
Taulan bersalaman eratkan silaturrahim
Tapi sebelum ku jamah ketupat lemang
Biar aku semai benih di rahim

Chorus:
Ku mandi wajib di tepian perigi
Selepas berjimak di pagi raya
Ku mandi wajib di tepian perigi
Selepas berjimak di pagi raya

Setelah projek terlaksana
Bini senyum penuh bahagia
Pagi Syawal lebih bermakna
Selepas berjimak di pagi raya

Ooooo…selepas berjimak
Di pagi
Raya

Okay, back to the grinder…

4 Replies to “Kumpulan Nasyid al-Himar”

  1. haha… good one… kalau relese sure meletop punya… no need kerja kencana…tunggu duit royalty je….

Comments are closed.