SeaDemon Says

Kumpulan Nasyid al-Himar

Posted on: September 15, 2009

Saja aje aku buat lyrics ni…boss aku baru aje lambakkan kerja colleague aku yang kini bercuti di luar negara kat aku. Patutnya mamat ni handover kat aku dia punya portion report untuk company exco meeting lusa ni, tapi dia kata nanti dia siapkan kat oversea dan hantar kat aku. Sampai hari ni tak ada. Jadi boss aku dah panic.

Maka, sebelum aku nak kena buat segala market research dan reporting format dari scratch untuk mamat ni punya portion, biar aku lepaskan tension dengan lirik lagu nasyid kumpulan al-Himar yang bertajuk:

Berjimak Di Pagi Raya

Bahagia rasa di hari ini
Takbir bergema di waktu pagi
Kan ku naik di atas perut bini
Tak perlu batal puasa lagi

Syawal menjelma takbir berkumandang
Taulan bersalaman eratkan silaturrahim
Tapi sebelum ku jamah ketupat lemang
Biar aku semai benih di rahim

Chorus:
Ku mandi wajib di tepian perigi
Selepas berjimak di pagi raya
Ku mandi wajib di tepian perigi
Selepas berjimak di pagi raya

Setelah projek terlaksana
Bini senyum penuh bahagia
Pagi Syawal lebih bermakna
Selepas berjimak di pagi raya

Ooooo…selepas berjimak
Di pagi
Raya

Okay, back to the grinder…

4 Responses to "Kumpulan Nasyid al-Himar"

Lu ROCK bro.

haha… good one… kalau relese sure meletop punya… no need kerja kencana…tunggu duit royalty je….

LOL whatever la you. hhahah

hahahahaha baguih punya dok ada!!!!

Comments are closed.

Taqweem al-SeaDemon

September 2009
M T W T F S S
« Aug   Oct »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Blog Stats

  • 1,203,698 hits

Twitter

  • Raya however I wear jubah not because I support the Arabisation of Malay culture but because it makes going to the toilet a whole lot easier 7 minutes ago
  • 7) How HM is dressed is none of my concern unless HM asks for an opinion 15 minutes ago
  • 6) HM was only in pyjamas. But the Istana is HM's dwelling. I was the visitor. I dress up as protocol would require me to 16 minutes ago
  • 5) I was invited to an Istana not too long ago. No invitation card. It was by WhatsApp. I attended dressed-up according to protocol 18 minutes ago
  • RT @RusEmbJakarta: In #Moscow, the main events of Eid al-Fitr celebration will be held in the Cathedral #Mosque tass.com/society/953191 htt… 26 minutes ago

Archives

%d bloggers like this: