Petrol RM2.70 Satu Liter, Diesel RM2.58 Satu Liter? Aku Gumbira!

Aku gumbira!

Aku gumbira tetapi Zaide kata orang tua kalau bersanding memang cute. Aku kata orang tua-tua bersanding macam “Alip Mim Wau…Alip tendang Wau…SARKIS!”

Aku gumbira sebab rakan seperjuangan Kimi, iaitu Hazeem, berjaya pulang ke tanah air walaupun polisi imigresen di Syria berubah-ubah seperti nafsu orang-orang Arab…kejap nak pompuan, kejap nak kambing. Kalau tidak sudah tentu Hazeem akan sangkut di situ seperti dua orang rakan sekerjanya kini, dan terpaksa berjubor dengan unta yang bulu matanya lentik setelah 3 bulan ketandusan dan kegersangan syahwat.

Aku gumbira. Kimi juga kata aku gumbira dan kelihatan gumbira.

Cokotx: u lookin veliii different
SeaDemon: hhahahha…
Kimi: look
SeaDemon: how diffelent?
Kimi: very
Kimi: kalau dulu cam stress
Kimi: 401 muscles tarik ke bwh
Kimi: susah
Kimi: skrg ni..less than 100…naik ke atas
Kimi: dulu bro
Kimi: i leh ‘nampak’ 4 tan batu kat bahu
SeaDemon: memng pun
Kimi: skrg ni..dah jd angel
Kimi: floating
SeaDemon: hhahahaha
Kimi: nasib la berat 25kg than b4
Kimi: or else sure terbang (“Cipet!” kataku dalam hati. “Sempat lagi balun!”
Kimi: dulu nak ckp ngan u pon rasa seriau
SeaDemon: we shud go diving soon la bro
Kimi: dpt penampar kapten…mmg sesia

Ya, aku kini lebih gumbira berbanding dahulu.

Petrol naik hingga RM2.70?

Persetankan!

Aku kini lebih gumbira!

Gumbira-nya kami
Aku setuju, Kimi. Aku lebih gumbira kini

Tapi memang kimak la harga minyak naik. Lepas ni harga barang pulak naik macam cipet busuk.

For The Love Of My Life To Love My Life That I Love

Yummy Baby and I have always agreed that we will not force each other to take up the other’s interest, or to share the same interests. That would then make us unique, being able to do other things and pursue our own interests without having the other half constantly breathing down our neck. However, I have broken that cardinal rule by asking her to take up scuba diving. Well, I did not exactly ask her to, but I wanted her to.

Yummy Baby has never snorkeled before, until she followed to me to the island one day, and with her friends, went snorkeling for the first time, and became murid lawan cikgu when she went on a snorkeling bout everytime I was out diving. And for a person who before this was making millions of excuses NOT to enter sea water at all, she gave me some problems when she had taken the chalet key with her snorkeling and I had to psyche myself up not to poo in my wetsuit, losing about 4kgs of sweat in the process.

I am a scuba freak. There were times that I would do 8 dives a day; commencing my first dive at around 4am, ending the last dive past midnight. The most dives I have done in a day in waters deeper than 4 meters and staying longer than 21 minutes was 24 dives. Of course, I had like 2 bottles of O2 on the standby topside so I could breathe pure oxygen everytime I surfaced. Don’t ask me what I was doing then but that was last year in January. On average I would do a minimum of 3 dives per day; that comes to about 6 dives per weekend trip. But the last trip, I did only 4 dives. 2 each day. That was below average, even by my worst standard – that is, diving when I am ill. One of which was a shore dive, and everyone knows I never do shore dives on an island trip unless I have to. And why was that so? I felt guilty leaving Yummy Baby alone when it was supposed to be our trip, albeit with friends, we were supposed to spend more time together, cementing the already tough bond. But there we were…on a trip together…she was doing her thing, and I was doing mine, and the only times we got to do things together was when we finally shut our eyes at night.

So that is the logical explanation for my wanting her to take up scuba diving. And I want her to enjoy further what she has seen from the surface while snorkeling.

And what is more satisfying than to enjoy things that de-stresses you with the one you love, like the view below?

Underwater...my world

And Yummy Baby is upset because I did not respond directly to her posting on the same topic. I’d rather do an elaborate response here on my blog.

Let Me Whack You Back To Reality A Bit

Show this to your children who like to waste food, or not eat the things that have been served on the dining table.

In the last photo, a vulture is seen waiting for the child to die. The photographer, Kevin Carter, committed suicide 3 months after that photo was taken. He was chronically depressed because of what he saw.

Penat-Penat Charles Darwin Mengeluarkan Teorinya: Beruk Punya Monyet

Aku terjaga dari lena ku yang agak dalam.

4.20 pagi rupanya.

Selalunya time-time seperti ini hantu, setan dan jembalang melata di muka bumi. Patutlah aku terjaga dari tidur sebab aku sepatutnya melata juga di muka bumi ini seperti mereka-mereka yang sewaktu denganku.

Cipet. Setelah dua pinggan baryani power aku melantak lapan jam yang lepas, perut aku mula mendendangkan irama keroncong semula, Mungkin tiba masanya untuk aku melantak sebungkus dua Maggi perisa kari. Kalau aku dimarahin sekali pun oleh Yummy Baby namun aku tetap dengan pendirian aku untuk tidak makan lewat malam. Sekarang ini dah 4.23 pagi. Dah awal pagi. Masa untuk aku melantak pre-breakfast appetizer.

Di masa-masa yang sunyi disulami deruan lori-lori, bas ekspres dan kenderaan mereka yang membuat multilevel marketing yang memecah keheningan malam seperti inilah membuat aku alami flashback budak bertudung memberi blowjob, makcik bertudung mencaci orang, pakcik berkopiah mengata orang, serta cebisan-cebisan daging seorang mat rempit yang kehebatannya ditewaskan oleh sebuah lori treler di atas Federal Highway. Persamaannya agak ketara: ada otak tak nak fikir, dan fikiran yang ada biasanya jumud.

Kimak punya otak mula membebelkan arca benda yang bukan-bukan. Kenapa tidak membayangkan benda-benda indah seperti tonggengan Jessica Simpson, atau lekuk bontot Angelina Jolie? Aku mula membayangkan Kacang Pool yang aku makan untuk sarapan pagi tadi. 7 tahun dah aku tak makan benda tu. Punyalah sedap sampai berkali-kali aku masuk jamban. Setidak-tidaknya orang-oranng di Indah Water mendapat gaji halal dengan kerja yang aku berikan. Tidaklah lagi mereka membuat kerja bodoh seperti mengirim tuntutan khidmat pembetungan untuk tanah dusun bapak aku. Bongok ke apa? Ingat pokok durian tu berak ke?

Kalau engkorang baca sampai baris ni maknanya memang engkorang suka tulisan aku dan tak suka bekerja. Kemungkinan juga engkorang baca sampai sini sebab bos engkorang adalah seorang mamat yang mempunyai penyakit brainophobia tetapi masih hidup dalam denial.

Aku kini mengimbau kembali suatu hari selepas Thanksgiving di mana Benjamin Franklin memberitahu aku:

“There are two things that stinks after 3 days – fish and visitors.”

Mungkin Abang Ben patut bersembang hal tersebut dengan Glaucoma Monkey. Untuk pengetahuan umum, Glaucoma Monkey merupakan bekas suami Yummy Baby yang aku lepuk tidak lama dahulu. Pelakon drama lepasan SPM ini mempunyai IQ yang lebih rendah dari seekor amoeba. Beliau pernah bercita-cita untuk melanjutkan pelajaran ke satu tahap yang lebih tinggi, iaitu STPM. Tetapi apa kan daya, tak cukup syarat. Kewarasannya disyakki. Glaucoma Monkey adalah seorang yang mempunyai kulit yang lebih tebal dari kulit buaya, berbiji mata yang lebih besar dari otaknya, tetapi buta. Selepas bercerai dengan Yummy Baby beliau masih menganggap diri beliau berkuasa ke atas Yummy Baby< – dan perkara ini benar sehinggalah pada suatu malam yang syahdu, tumbukan aku dilepaskan terhadapnya setelah beliau cuba membunuh Yummy Baby.

Nak dijadikan cerita, anak-anak Yummy Baby telah pulang bercuti bersama-sama ninda mereka di kampung. Glaucoma Monkey juga turut sama. Selama seminggu Glaucoma Monkey berada di kampung dengan anak-anak. Masalahnya, itu kampung Yummy Baby, bukan kampungnya. SEMINGGU anak haram tu berkampung di kampung orang lain. Kalau duduk di hotel dan bawa anak-anak bermalam di situ tak apalah jugak. Ini dengan tidak malunya bangsat ni berkampung di rumah mak bapak Yummy Baby. Dah lah kau nak bunuh anak diorang, kau boleh berkampung pulak kat rumah diorang. Memang dasar mak dia puki bernanah main dengan anjing kurap…6 bulan lepas tu keluar dia dengan mata glaucoma dan terencat akal.

Ada hati pulak tu bila dengar aku nak ke sana, nak tumpang kereta aku balik ke KL. Tak malu punya bangsat. Lalu aku suruh Yummy Baby hantar SMS kepada pukimak tu:

“We are on our way and I don’t think SeaDemon wants to see you anywhere in that town. You better leave now before we arrive.”

Hampir dua jam kemudian, beliau membalas SMS tersebut:

“I’m leaving on the 2.30pm bus.”

Kimak. Aku mengharapkan beliau bebal dan tidak fahami maksud SMS pertama supaya aku ada entertainment – boleh aku practise balik aku punya roundhouse kick, slapping kick dan flying kick. Mungkin flying kick tu sukar sikit aku nak achieve memandangkan aku dah 25 kilo lebih berat dari masa aku belajar buat flying kick. Tapi takat nak cabut kuku guna plier, aku masih expert.

Kalau tidak pun, aku longgarkan lubang duburnya dengan baseball bat aku, lepas tu kasi pakai lipstick tebal-tebal dan ikat dia kat tiang lampu berhampiran sebuah taman tasik. Mungkin ada bangla atau indon kontrak yang mata dah kabur akan melepaskan nafsu serakah.

Berak senang beb!

Beruk punya monyet.

Sekiranya anda membaca posting ini dan ingin meluahkan rasa benci anda kepada Glaucoma Monkey, sila dial 019-3783048.

Dahlah! Aku lapar. Aku nak makan dan tidur lepas ini.